EFK - tentokrát ve Valči - European meeting
4.6.2013
Na poslední chvíli informujeme o setkání v rámci projektu zaměřeného na zdravou výživu, přímé zpracování a kulturní stravování. Delikátně, hezky pomalu a krásně udržitelně. Skupina německých, polských a dánských přátel se s českými setkají v Enviroučebně valečského zámku, aby společně sdíleli informace a zkušenosti na uvedená temata. Akce má i svou veřejnou část, takže čtěte dále...
Pojďme hned teď ke čtvrtku 6. června: tehdy začneme v osum ráno veřejnou udržitelnou snídaní, tedy praxí. Teoreticky nám tento žážitek aktivní gastronomie zasese do širšího kontextu Jan Moudrý jr. z Jihočeské Univerzity a zároveň reprezentant projektu SUKI - Sustainable Kitchen. První hodinu a půl záživné přednáškobesedy vystřídá další sekce lektorovaná Karlem Merhautem. Před pár ministerstvo životního prostředí ještě celkem podporovalo pro šetrný přístup k objektu své ochrany, takže se mohl zrodit projekt BIO do škol. Zkušenosti z tohoto souboru aktivit budeme sdílet až do udržitelného oběda. Všechno tohle tedy tento čtvrtek v Enviroučebně Valeč.
Zajedeme do Chyše, na Hamerský domek, ekofarmu Biostatek, pohovoříme o projektových tematech: tool.box, comic book of SuperPanCake, state of art, budget...
Něco víc najdete v prezentaci k úvodnímu večeru.
Naplánujeme další setkání: podzimní v Německu, příští rok v Dánsku a Polsku.
A také bych mohl tento text rozšířit o další zajímavosti, které European Food Kids projekt opředávají.
Autor: Vojtěch Veselý | Sekce: AKTIVITY | Tisk | Poslat článek známému